vineri, iunie 14, 2024
AcasăCIOFF® RomâniaCIOFF Sesiunea Sectorului Central și Nord European de la Ede 2022

CIOFF Sesiunea Sectorului Central și Nord European de la Ede 2022

Contact

Sesiunea de consultări a Consiliului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice a sectorului Central si Nord European s-a finalizat prin stabilirea calendarului elecțiunilor pentru președinția CIOFF.

Cincisprezece delegați (Republica Cehă, Israel, Luxemburg, Slovenia, Austria, Estonia, Țările de Jos, România, Ucraina, Belgia, Finlanda, Norvegia, Slovacia și Regatul Unit) au participat la reuniunea Sectorului Europei Centrale și de Nord a Consiliului Internațional al Organizații de Festivaluri de Folclor și Arte Populare CIOFF®. Pe parcursul celor trei zile, delegații naționali au discutat despre activitatea viitoare și situația organizației CIOFF® în regiunea noastră.

Au fost șase sesiuni diferite: rapoarte ale comisiilor culturale, festivaliere și juridice; informații din acțiunea Consiliului CIOFF din ultimul an; situația noastră financiară; relația cu UNESCO; Strategii de PR și marketing și pregătire pentru următoarea Adunare Generală de la Puerto Vallarta (Mexic) în noiembrie 2022. „Sunt foarte recunoscător pentru această întâlnire. După restricțiile din cauza pandemiei, am avut ocazia să ne reîntâlnim personal. Este o perioadă dificilă pentru organizația noastră; cu toate acestea, cred cu tărie că CIOFF® încă deține o poziție puternică în cadrul societăților culturale din întreaga lume.” – a explicat dna Susanne Kramer, președintele Sectorului Europei Centrale și de Nord. Pe lângă munca administrativă, delegații au avut ocazia să participe la un spectacol popular: „Welkom in Nederland” în regia lui Guus van Kan.

Nouăzeci de minute de dans, muzică și cântec au creat o experiență de neuitat, care ne-a permis să cunoaștem cultura mai bine Olanda. Opt grupuri din toate părțile Olandei au arătat puterea colorată a folclorului. „Intenția noastră a fost să integrăm grupurile din Țările de Jos pentru un singur proiect de artă – și a funcționat! Sunt atât de mândru de asta. Oaspeții noștri internaționali au descoperit cât de diverse sunt tradițiile noastre.” – a explicat domnul David Ramon Kloosterhuis, președintele CIOFF® Țările de Jos.

Populare Acum

Comentarii Recente