sâmbătă, iulie 27, 2024
Acasă Blog

CIOFF TINERET

Viitorul nostru este succesul vostru!

Dacă ai între 15 și 20 de ani și faci parte dintr-un ansamblu de dansuri populare recunoscut de CIOFF alăturate nouă în organizația de tineret care promovează valorile tradiționale, muzica și dansul folcloric prin schimburi culturale internaționale. Singurul organism recunoscut de UNESCO care se ocupă de difuzarea folclorului la scară globală.

Inscriete acum : bit.ly/2DRFmNt

Află mai multe informații despre tinerii CIOFF din toată lumea si despre organizația noastră la nivel mondial.

Contact CIOFF Youth

Adresse Email principale:youth@cioff.org
Forum :http://www.cioffjeune.fr

Afla mai multe aici!

CIOFF România la sedinta Sectorului Central si Nord European CIOFF 9-13 mai Tallin Estonia

Participarea României la ședința Sectorului Central și Nord European al CIOFF în perioada 9-13 mai în Tallinn, Estonia, a fost un moment de reprezentare culturală și de îmbogățire a schimburilor interculturale. Delegația României a adus în această reuniune o mozaică vibrantă a tradițiilor și artei populare, reflectând bogăția și diversitatea patrimoniului cultural al țării.

Participarea României la această ședință a reprezentat un angajament în continuare în promovarea și conservarea diversității culturale și în întărirea legăturilor de prietenie și înțelegere între popoare.

Delegat Președinte de Sector CIOFF Central și Nord Europeean – Ioan Cocian

Festivalul Inimilor 2024

„Festivalul Inimilor” a ajuns la cea de-a 33-a ediție și, ca în fiecare an, folclorul mondial este sărbătorit în Banat alături de mai multe ansambluri venite din toate colțurile lumii. Astfel, în perioada 3 – 7 iulieartiști din 13 țăride pe patru continente, vor susține spectacole în mai multe locații din Timișoara, punând în valoare tradițiile și obiceiurile țărilor de unde vin.

Festivalul Internațional de Folclor Buzău „Plaiurile Mioriței”

Începând cu anul 2014, Consiliul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează în perioada 25 – 28 iulie 2023 Festivalul Internațional de Folclor Buzău – „Plaiurile Mioriței”, festivalul fiind la ediția               a VIII-a în calendarul CIOFF.

Dorim să creăm o adevărată sărbătoare a folclorului de pretutindeni, scopul Festivalului nostru este acela de a aduna oameni – mesageri ai folclorului din țară și străinătate, să împărtășim această bucurie cu oameni din toată lumea, să facem ca prietenia, bucuria și iubirea să trăiască pentru totdeauna.

Având o organizare dinamică și eficientă, Festivalul de la Buzău își propune să îndepărteze orice frontieră, invitând ansambluri din mai multe țări ale lumii.

Ansamblurile participante:

Bulgaria Ansamblul Folcloric „Zornitsa”

Columbia –   Compañia Artística „Creadanza” Narino

Croația – Ansamblul Folcloric „Jedinstvo”

Grecia – Ansamblul Folcloric „Anthimos Argyropoylos”

Serbia – Ansamblul Folcloric „Dido” Becej

Slovacia – Ansamblul Folcloric „Devin”

România – Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului”

România  – Ansamblul Folcloric „Plaiurile Mioriței”

Ansamblul Folcloric ,,Floarea Barcăului”

Victor Sergiu DUCA
ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,FLOAREA BARCAULUI”
       415300 - Marghita,  jud. Bihor,                                 	
       Bartok Bela,  nr30,                                                                                      
e-mail:ansamblulfloareabarcaului@yahoo.com
telefon : +40753431040

Ansamblul Folcloric „Floarea Barcăului a luat naștere în anul 2015, iar în tot acest timp a participat la numeroase spectacole și festivaluri, atât în județ, cât și în țară, dar și internațional, obținând rezultate deosebite, printre care putem aminti:

– Locul I și premiul de onoare al juriului la Festivalul județean Obiceiuri și tradiții de la Beiuș 2016,

– Locul II la Festivalul național Cântec joc și voie bună de la Moneasa,

– Locul II la Festivalul național ,,Joc și cântec în Ardeal” de la Târgul Mureș 2016

– Laureați ai Galei Vetre Folclorice Bihor 2016,

– Trofeului Festivalului județean de Obiceiuri și Tradiții de la Beiuș 2018

– Trofeul „Festivalului de obiceiuri și tradiții de Craciun și Anul Nou” de la Oradea 2018

– Locul I la Festivalul internațional de dans ,,Dans România Open” Costinești 2021

– Trofeul Festivalului Național ,,Florile primăverii” de la Oradea 2022

– Invitații la Festivalul Vinului, Festivalul Mustului, Festivalul Palincii, Festivalul Viorii cu goarnă, Targul meșterilor populari, Targul de la Vama sării, Targul de fete de pe Muntele Gaina organizate de Centrul Judetean de Cultură si multe alte spectacole si programe desfasurate la diferite petreceri private si evenimente importante.

            Din anul 2021 activează pe lângă Casa de Cultură Marghita la conducerea căreia se află coregraful și coordonatorul ansamblului.

            Are în componența sa peste 50 de membrii cu vărste cuprinse între 14-23 de ani, care se implică activ în a duce mai departe tradiția și obiceiurile culese și montate de-a lungul timpului.

            Corpul de dansatori este format din zece perechi de dansatori și soliști vocali, alături de orchestra „Doina Crișurilor” condusă de Dl. Profesor Adrian MIESCU.

Repertoriu coregrafic al

Ansamblului Folcloric ,,Floarea Barcăului”

https://www.facebook.com/floareabarcaului/videos/6250859194972315

  • Suită de dansuri de pe Valea Someșului (Bistrița)

https://www.facebook.com/floareabarcaului/videos/1188106238577035

  • Învârtită de Oaș

https://www.facebook.com/floareabarcaului/videos/761343225269485

  • Dans specific Țigănesc
  • Suită de dansuri din Moldova

De asemenea obiceiuri și tradiții:

  • Obicei de Nuntă
  • Obiceiuri și tradiții pentru Sărbătorile de Iarnă:

– Colinda Feciorilor

– Viflaimul

– Capra / Turca

– Plugușorul

Congresul Național CIOFF® – BUZIAȘ 2023

Asociația CIOFF® ROMÂNIA – International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art are plăcerea să vă invite la Congresul Național CIOFF® – BUZIAȘ 2023 pe tema CIOFF calendarul Festivalurilor Internaționale 2023 – 2024 ce va avea loc în Buziaș, jud. Timiș, în data de  27 – 28  februarie 2023, începând cu orele 11:00, în cadrul complexului balnear Phoenix,  Hotel Parc, Strada Avram Iancu nr. 12,Buziaș, Jud. Timiș, România, 305100.

„Festivalul Peștișorul de Aur” și Ansamblului Artistic „Baladele Deltei” Tulcea sub semnul întrebări la început de an?

Stefan Coman membru marcant al Consiliului Internațional de Organizare a Festivalurilor Internaționale (CIOFF) secțiunea din România încă de la înființarea acesteia în România in 1991 iar Festivalul Peștișorul de Aur este recunoscut la nivel mondial ca un festival de înaltă ținută unde se promovează dansul, muzica si tradițiile folclorice romanești autentice.

Suntem surprinși de decizia autorităților locale care pune în pericol organizarea în acest an a prestigiosului festival unde și anul acesta si-au anunțat participarea formații internaționale de pe mai multe continente.

Atragem atenția, că prin astfel de politici neconcordante aceste evenimente din calendarul Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri Folclorice și Arte Populare, partener oficial al UNESCO, sunt puse în fața unor mari provocări existențiale.

Facem apel la autoritățile locale pentru a îmbunătăți politicile culturale pentru că acest eveniment să poată face față provocărilor vremurilor actuale.

Secțiunea CIOFF România
Adrian Frențescu
Președinte

Ansamblul folcloric “BĂRĂGANUL“


Adresa
Calarasi, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 1
Tel./ fax: +40 242 314925 
E-mail: secretariat@culturalcl.ro

Ansamblul folcloric “BĂRĂGANUL“, format din tineri, elevi şi studenţi, a fost înfiinţat în 1993, în prezent fiind cotat de către specialiştii în folclor ca cel mai reprezentativ ansamblu din judeţ şi unul dintre cele mai valoroase din ţară.

   Datorită calităţii spectacolelor şi autenticităţii repertoriului, ansamblul a câştigat aprecieri unanime la nivel naţional şi internaţional: Franţa, Japonia, Italia, SUA, Grecia, Turcia, Bulgaria, Sri Lanka şi  alte ţări, făcând ca mesajul spiritualităţii româneşti să fie transmis prin cântece şi jocuri de o mare valoare artistică.

“BĂRĂGANUL“, promovează în primul rând folclorul caracteristic zonei Călăraşi dar şi frumuseţea cântecelor, dansurilor şi costumelor populare din aproape toate regiunile ţării: Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Autenticitatea repertoriului coregrafic este conferită de faptul că dansurile, preluate din sate, sunt transpuse scenic păstrandu-se stilul interpretativ specific mediului rural.

În desenul coregrafic se regăseşte adesea cercul – element de compoziţie caracteristic folclorului românesc şi în mod special ţinuturilor sudiceO notă aparte o constituie alternarea ritmurilor lente cu cele foarte dinamice în cadrul aceluiaşi dans, ceea ce contribuie la spectaculozitatea programelor pe care le prezintă ansamblul. Ansamblul are 29 de membri cu vârste cuprinse între 11 si 32 de ani, iar coregraful ansamblului este domnul Lucian Teodorescu.

Arta cămăşii cu altiţă intră în patrimoniul cultural al umanității UNESCO

CIOFF ROMANIA

O veste extraordinară, astăzi, de Ziua Națională a României: IA, cămașa cu altiță, a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO!

Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, a decis includerea dosarului „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

În cadrul reuniunii, precedate de o campanie susţinută, plecând de la recomandările Organului de Evaluare, reprezentanţii celor două ţări au prezentat informaţii privind contribuţia elementului la vizibilitatea şi semnificaţia patrimoniului cultural imaterial naţional şi universal, conexiunea cu alte elemente de patrimoniu, dialogul între comunităţi, cercetători şi ONG-uri, precum şi măsurile de salvgardare implementate în comun de ambele state cu implicarea comunităţilor, purtătorilor şi societăţii civile.

Cele 24 de state membre ale Comitetului au apreciat valoarea elementului pentru identitatea culturală a celor două ţări, funcţiile sociale ale acestuia, aportul la consolidarea dialogului între comunităţi şi la incluziunea socială, precum şi importanţa măsurilor actuale şi viitoare de salvgardare implementate în cooperare cu comunităţile de purtători, în vederea promovării cămăşii cu altiţă, inclusiv prin intermediul acţiunilor de educaţie formală şi non-formală

Dosarul a fost susținut de Simona-Mirela Miculescu ambasador extraordinar si plenipotențiar, delegat permanent al României pe lângă UNESCO și delegația României la Rabat condusă de Demeter András István, secretar de stat în ministerul Culturii si cea a Republicii Moldova, condusă de ministrul culturii, Sergiu Prodan.

Foto: Suzana și Daciana Vlad, Ansamblul „Timisul”, Anda Sabadoș

WORLD CONGRESS CIOFF® 2022 in Puerto Vallarta, MEXICO

CIOFF® WORLD COUNCIL MEETING 51 WORLD CONGRESS CIOFF® 2022 PUERTO VALLARTA, MÉXICO

Festivalul Internaţional de Folclor „CÂNTECELE MUNŢILOR” 2022

Din 2 august 2022, Sibiul vibrează pe ritmuri tradiționale din Mexic, Turcia, Serbia, Bulgaria, Macedonia și România, la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”: spectacole folclorice în aer liber, ateliere de dans, eveniment cu specific gastronomic și parada portului popular. După tradiție, „Cântecele Munților” programează mega-spectacole în Piața Mare din Sibiu, în 5, 6 și 7 august 2022, accesul publicului fiind liber. Special pentru această manifestare, gazdele festivalului pregătesc două producții speciale: „Junii Sibiului și invitații lor” – vineri 5 august și „Loredana & Junii Sibiului” – duminică 7 august. În premieră, Junii Sibiului și Loredana evoluează împreună, într-un spectacol extraordinar din care nu vor lipsi melodii reprezentative din folclorul românesc, piese din folclorul internațional, cântece lăutărești și dueluri muzicale.

Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu organizează a 47-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, în perioada 2-8 august 2022, la Sibiu. 
Spectacolele folclorice în aer liber, atelierele de dans, evenimentul cu specific gastronomic și parada portului popular au ca protagoniști artiștii ansamblurilor: „Del Bernal” – Mexic, „Iskra” – Bulgaria, „Ankira Anadolu” – Turcia, „Zora” și Orchestra de Muzică Populară din Voivodina – Serbia, „Toska” – Macedonia, „Cununa Carpaților” – București, „Doina Aiudului” – Alba, „Bihorul” – Bihor, „Dor Transilvan” și „Rapsodia Someșană”-  Cluj, Taraful „Obcina” și „Arcanul Bătrânesc” din Frătăuții Noi – Suceava, iar din Sibiu: „Ardealul”, „Mărginimea”, „Târnavele”, „Cibinul”, Școala de dans „Ioan Macrea”, „Ceata Junilor”, „Veteranii Junii Sibiului”, Orchestra de tineret a Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”.
 

Seară tradițională românească
A 47-a ediție a „Cântecelor Munților” se deschide marți 2 august a.c. cu o seară tradițională românească, desfășurată la Restaurantul „Cămara Boierului” al Hotelului Hilton. Gazdele serii, membrii Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului” și soliști invitați poftesc publicul într-o călătorie prin tradiții românești. Gustarea tradițională, cu chiftea, cârnați afumați, cârnați picanți, telemea, jumări, gușă de porc, mușchiuleț de porc, roșie, castravete; ciolanul de porc cu varză roșie; plăcinta cu prune; țuica, vișinata și vinul Junii Sibiului fac parte din meniul serii, alături de cântecele și dansurile populare din diferite zone ale țării.

Spectacole folclorice și ateliere de dans
De miercuri până duminică, ne bucurăm de cântece și dansuri tradiționale din Europa, Asia și America în diferite spații din Sibiu. Miercuri, ora 12, în curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu vor susține recitaluri ansamblurile „Toska”, „Zora” și „Del  Bernal”.
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduiește opt ateliere de dans popular, în cadrul cărora artiști profesioniști vor face demonstrații de dansuri populare din Mexic, Turcia, Serbia, Macedonia, Bulgaria și România – zonele Mărginimea Sibiului și Bihor. Atelierele sunt organizate în 3-6 august, ora 11, în gospodării tradiționale sau la Târgul de țară. 
Tot la Târgul de țară din Muzeul ASTRA ne vom bucura și de șase spectacole folclorice, primul dintre ele se desfășoară în 3 august, ora 17 și propune o incursiune în Europa tradițiilor, alături de ansamblurile „Zora”, „Toska”, „Ceata Junilor” și Orchestra de Tineret a Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului”, precum și o degustare de vinuri Cricova. În același spațiu vor evolua: joi, ora 17.00 – ansamblurile „Ankira Anadolu” și „Del Bernal”; vineri, ora 12- Ansamblul „Iskra”; sâmbătă, ora 11.30 – „Cununa Carpaților”, Taraful „Obcina”, „Arcanul bătrânesc”; sâmbătă, ora 16 – „Dor Transilvan”, „Mărginimea” și „Târnavele”, iar duminică, ora 12.00 – ansamblurile „Ankira Anadolu” și „Rapsodia Someșană”. 

Mega-spectacole în Piața Mare
Vineri 5 august, cu mic cu mare, sibienii și turiștii sunt așteptați la parada portului popular, care se va desfășura de la ora 18, pe traseul str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare din Sibiu. La ora 19, pe scena din Piața Mare urăm bun-venit la Sibiu ansamblurilor participante în festival, iar apoi trei generații din marea familie artistică Junii Sibiului își dau întâlnire în tradiționalul spectacol „Junii Sibiului și invitații lor”. Astfel, „Ceata Junilor”, „Veteranii Junii Sibiului”, dansatorii și instrumentiștii profesioniști din Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului” alături de interpreți de renume ne poftesc într-o călătorie muzical-coregrafică prin România tradițiilor; conceptul spectacolului este semnat de Silvia Macrea, coregrafia: Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, conducerea muzicală: Gabriel Popescu.
Sâmbătă seara, folclorul românesc face casă bună cu cel din Serbia și Turcia. În cea de-a doua parte a serii, Orchestra de Muzică Populară din Voivodina ne propune un concert extraordinar, alături de soliști de prim rang ai scenei muzicii populare românești.
Călătoria prin tradițiile lumii continuă duminică, ora 19, prin spectacolele oferite de ansambluri din Bulgaria, Mexic și România. Interpreți binecunoscuți publicului din emisiunile TVR ne dau întâlnire, alături de Junii Sibiului, în spectacolul „Tineri și Populari”, programat duminică, în a doua parte a serii.

„Loredana & Junii Sibiului”
Finalul festivalului va fi marcat duminică printr-un concert incendiar Loredana & Junii Sibiului. „În ultimii ani, la fiecare ediție a Festivalului Cântecele Munților am dezvoltat concepte artistice speciale în care folclorul să se împletească și cu alte ritmuri; de asemenea, am adus pe scena din Piața Mare interpreți de mare valoare ai muzicii pop românești. Anul acesta suntem onorați și bucuroși să oferim publicului un concert extraordinar „Loredana & Junii Sibiului”: Loredana a acceptat invitația noastră de a colabora în acest proiect inedit, în care melodii reprezentative din folclorul românesc, cântece lăutărești se vor împleti cu dansuri din folclorul internațional, ritmuri rock și dueluri muzicale” – declară Silvia Macrea, director festival. 
„Cântecele Munților” este cel mai mare festival folcloric al județului Sibiului, fiind inclus în calendarul prestigiosului Consiliu Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice.

Foto: traditiisibiene.ro


Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.
Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. 
Parteneri: Muzeul ASTRA, Cricova, TVR1

Programul Festivalului Internațional de Folclor „CÂNTECELE MUNȚILOR” 2022 

MARȚI, 2 AUGUST 2022

Restaurant Cămara Boierului, Hilton Sibiu
*ora 20.00 – Seară tradițională românească, cu:
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, 
Oana Tomoiagă, Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Sînziana Ștefan, Ovidiu Homorodean. Prezintă: Traian Stoiță
Meniu: Gustare tradițională, cu chiftea, cârnați afumați, cârnați picanți, telemea, jumări, gușă de porc, mușchiuleț de porc, roșie, castravete; ciolan de porc cu varză roșie; plăcintă cu prune; țuică; vișinată; Vinul Junii Sibiului; apă; preț meniu 120 lei/persoană, rezervări la tel. 0724/213.636 

MIERCURI, 3 AUGUST 2022

Muzeul Astra, Târgul de ţară
*ora 11.00 – Atelier de dansuri tradiționale mexicane, cu Ansamblul „Del Bernal”
                    Atelier de dansuri tradiționale turcești, cu Ansamblul „Ankira Anadolu”
Consiliul Județean Sibiu
ora 12.00 – Recital folcloric, susținut de Ansamblul „Toska”- Macedonia 
                – Recital folcloric, susținut de Ansamblul „Zora” – Serbia
                –  Recital folcloric, susținut de Ansamblul „Del Bernal”- Mexic
                
Muzeul Astra, Târgul de ţară
ora 17.00 – Spectacol folcloric, susținut de ansamblurile „Zora” – Serbia, „Toska”- Macedonia, „Ceata Junilor”  – Sibiu și Orchestra de tineret a Ansamblului „Cindrelul-Junii Sibiului”. Prezintă: Traian Stoiță  
                      – Prezentare și degustare de vin Cricova 

JOI, 4 AUGUST 2022

Muzeul Astra, Târgul de ţară
ora 11.00 – Atelier de dansuri tradiționale sârbești, cu Ansamblul „Zora”
                   – Atelier de dansuri tradiționale macedonene, cu Ansamblul „Toska”
Muzeul Astra, Gospodărie cu joagăr tras de cai, Gura Râului, județul Sibiu
ora 12.00 – Hora satului. Atelier de dansuri tradiționale din Mărginimea Sibiului, cu Ansamblul Școlii de Dans „Ioan Macrea” și Ansamblul „Cibinul” al Palatului Copiilor Sibiu
Muzeul Astra, Târgul de ţară
ora 17.00 – Spectacol folcloric, susținut de ansamblurile „Ankira Anadolu” – Turcia și „Del Bernal”- Mexic. Prezintă: Traian Stoiță  

VINERI, 5 AUGUST 2022

Muzeul Astra, Târgul de ţară
ora 11.00 – Atelier de dansuri tradiționale turcești, cu Ansamblul „Ankira Anadolu”
                  – Atelier de dansuri tradiționale bulgărești, cu Ansamblul „Iskra”
ora 12.00 – Spectacol folcloric, susținut de Ansamblul „Iskra” – Bulgaria 
                      Prezintă: Traian Stoiță  
Str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare din Sibiu
ora 18.00 – Parada portului popular
PIAȚA MARE DIN SIBIU
ora 19.00  – Spectacol folcloric „Junii Sibiului şi invitaţii lor”
Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Paula Medrea, Geanina Gavrilă,
Ina Chiriac, Giulia Medrea, Ilie Caraș, Daria Gâdea, Roberta Selagea, Sînziana Ștefan,
Marcel Părău, Camelia Cozma Stoiță, Nelu Albu, 
Oana Bozga, Bogdan Toma, Iulia Mihai, Ovidiu Homorodean, Daniel Pop, Andra Matei, 
Ilie Medrea, Dumitru Teleagă, Marius Ciprian Pop, Mariana Ionescu Căpitănescu, 
Vasilica Tătaru, Alina Pinca, Mariana Deac, Ionuț Fulea, Niculina Stoican, 
Dinu Iancu Sălăjanu, Andreea Voica
Ansamblurile Folclorice „Ceata Junilor” „Veteranii Junii Sibiului”
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”
Prezintă: Iuliana Tudor

SÂMBĂTĂ, 6 AUGUST 2022

Muzeul Astra, Gospodărie de Nemeș, Berbești, județul Maramureș, din Complexul arhitectonic maramureșean
ora 11.00 – Atelier de dansuri tradiționale din zona Bihorului, cu Ansamblul Folcloric „Bihorul” 
Muzeul Astra, Târgul de ţară
ora 11.30 – Spectacol folcloric, susținut de:
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cununa Carpaților” – București
Călin Brăteanu, Taraful „Obcina”, Ansamblul „Arcanul bătrânesc” din Frătăuții Noi – Suceava. Prezintă: Traian Stoiță  
ora 16.00 – Spectacol folcloric, susținut de ansamblurile
„Dor Transilvan” – Cluj, Iulia Bucur și Adriana Irimieș, 
„Mărginimea”, „Târnavele” – Sibiu, Teodora Chirilă, Arinda Stoia, 
Bianca și Diana Crețu. Prezintă: Traian Stoiță

PIAȚA MARE DIN SIBIU
ora 19.00 – Spectacol folcloric, susținut de ansamblurile:
„Ardealul” – Sibiu, 
„Zora” – Serbia, 
„Bihorul” – Bihor și Maria Ghiț, Romina Suciu, Adi Balint, 
 „Ankira Anadolu” – Turcia, 
 „Rapsodia Someșană” – Cluj și Ana Ilca Mureșan,
 „Cununa Carpaților” – București și Daniel Turică
  – Concert extraordinar, susținut de:
„Orchestra de Muzică Populară din Voivodina” – Serbia 
Răzvan Năstăsescu, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Traian Stoiță, Alina Ceuca,  Anda Horoba, 
Izabela Tomița și Gabriel Popescu,  Aurora și Săndel Mihai, Ancuța Corlățan, Nicu Mâță, 
Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin, Sebastian Emanuel Stan, Adriana Anghel, Mariana Anghel, Cristian Pomohaci, Tudor Furdui Iancu și Nicolae Furdui Iancu 
Prezintă: Iuliana Tudor

DUMINICĂ, 7 AUGUST 2022

Muzeul Astra, Târgul de ţară
ora 12.00 – Spectacol folcloric, susținut de ansamblurile „Ankira Anadolu” – Turcia și                       „Rapsodia Someșană” – Cluj. Prezintă: Traian Stoiță
PIAȚA MARE DIN SIBIU
ora 19.00 – Spectacol folcloric, susținut de ansamblurile:
„Dor Transilvan” – Cluj, cu Iulia Bucur și Adriana Irimieș 
„Arcanul bătrânesc” din Frătăuții Noi, Taraful „Obcina” și Călin Brăteanu   
„Doina Aiudului” – Alba
„Del Bernal” – Mexic
„Iskra”- Bulgaria
 – Spectacol folcloric „Tineri și populari”, susținut de: 
Alexandra Chira, Andreea Dinu, Simona Alexandru, Mihai Teacă, Ioana Ștefan,
Mădălina Mureșan, Ingrid Boengiu, Cătălina Rotaru,
Alexandru Brădățan, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, 
          Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului” 
ORA 21.00 – CONCERT EXTRAORDINAR „LOREDANA & JUNII SIBIULUI”
Orchestra „Agurida”, Ansamblul  Folcloric Profesionist ,,Cindrelul – Junii Sibiului” și invitați speciali
Prezintă: Iuliana Tudor

Director festival: Silvia Macrea
Sursa:traditiisibiene.ro