vineri, iunie 9, 2023
Acasă Festivaluri Festivalul „Doina Aiudului”

Festivalul „Doina Aiudului”

Contact

Nimeni nu s-ar fi gândit că orașul nostru ar putea organiza un Festival Internațional de Folclor care să participe la atâtea ansambluri, din toată lumea. Reprezentanți din peste 30 de țări prezenți la aceste trei ediții ale Festivalului, care s-au desfășurat până acum, au descoperit la Aiud o atmosferă culturală excepțională, în deplin acord cu o comunitate foarte deschisă și primitoare. O comunitate care se laudă cu acest eveniment și îl consideră din acest punct de vedere, emblematic pentru tot ceea ce promovează valorile culturale și artistice specifice fiecărei națiuni participante.
Primul Festival a avut loc în 2011, implicând un număr de 40 de ansamblu folcloric din 10 țări (Turcia, Grecia, Italia, Rusia,……).
Inițiativa organizării acestui festival a venit de la Ansamblul nostru folcloric „Doina Aiudului”, care a participat la numeroase festivaluri internaționale în toată Europa. Ideea transmiterii și promovării multiculturalismului a fost îmbrățișată de primarul și guvernarea municipiului, ceea ce a făcut posibilă desfășurarea primului festival în 2011.
Primele ediții ale Festivalului Internațional de Folclor au găzduit ansambluri folclorice din țările în care a participat și Grupul Folcloric „Doina Aiudului”. Datele evenimentului sunt stabilite în perioada 1-7 august. În această perioadă, programul este variat. Toate adunările de folclor joacă pe scenă în fiecare seară, iar la sfârșitul Festivalului participă la o mare festivitate, pentru premiul performanței artistice.
În ultima zi a spectacolului are loc parada costumelor, un moment de excepție, în care întreg orașul se familiarizează cu vestimentația și momentele artistice remarcabile, pregătite la fiecare ansamblu participant.

Populare Acum

Ansamblul Folcloric ,,Floarea Barcăului”

Victor Sergiu DUCA ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,FLOAREA BARCAULUI” 415300 - Marghita, jud. Bihor, ...

Congresul Național CIOFF® – BUZIAȘ 2023

Asociația CIOFF® ROMÂNIA - International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art are plăcerea să vă invite la Congresul Național CIOFF® -...

„Festivalul Peștișorul de Aur” și Ansamblului Artistic „Baladele Deltei” Tulcea sub semnul întrebări la început de an?

Stefan Coman membru marcant al Consiliului Internațional de Organizare a Festivalurilor Internaționale (CIOFF) secțiunea din România încă de la înființarea acesteia în România in...

Ansamblul folcloric “BĂRĂGANUL“

Adresa Calarasi, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 1 Tel./ fax: +40 242 314925 E-mail: secretariat@culturalcl.roAnsamblul folcloric “BĂRĂGANUL“, format din tineri, elevi şi studenţi, a fost înfiinţat...

Comentarii Recente