joi, iulie 25, 2024
AcasăFestivaluriFestivalul „Hora din străbuni”

Festivalul „Hora din străbuni”

Contact

Timp de trei zile, în perioada 30 iulie – 1 august 2021, în Centrul Civic al municipiului Vaslui va avea loc Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni”. Chiar dacă din cauza pandemiei de coronavirus la eveniment nu vor putea participa ansambluri din afara Europei, organizatorii se așteaptă la o ediție de succes.
Se spera că în perioada festivalului va fi o participare care să demonstreze ce înseamnă tradițiile și obiceiurile din România, dar și din alte țări. Vor fi prezente la Vaslui ansambluri din Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Cipru. Sperăm ca această listă va fi completată macar cu unul din ansamblurile cu care suntem în discuție din Polonia sau Ungaria. La Festivalul folcloric de la Vaslui vor participa și ansabluri folclorice din diferite judete ale țării, cum ar fi Iași, Bistrița Năsăud sau Tulcea. Acestor grupuri li se vor adăuga cunoscutele formații din județul Vaslui: „Trandafir de la Moldova” Huși, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului” etc. La eveniment vor participa grupuri folclorice din Negrești, Drânceni, Târzii, Perieni, Munteni de Sus, Munteni de Jos.
Se doreste ca festivalul să aducă un tablou coregrafic care să fie apreciat de publicul spectator. Se va ține cont de toate restricțiile privind pandemia de coronavirus.

Centrul Civic din ”municipiul lui Tanase” va găzdui ediția din acest an.

Accesul va fi liber în limita locurilor disponibile.

Totodată, se spera ca piața să fie neîncăpătoare pentru a se putea vorbi de o ediția a VII-a cat mai reușita.

Populare Acum

Comentarii Recente